Григор Димитров ще стартира днес участието си в един от своите любими

...
Григор Димитров ще стартира днес участието си в един от своите любими
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Иржи Лехечка - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров ще стартира днес участието си в един от своите обичани шампионати, а точно конкуренцията в Стокхолм, където завоюва своя дебютен АТР трофей през 2013 година. Безспорно нашето момче все още е в търсене на оптималната си форма, имайки поради недотам безапелационните си игри през последните седмици, но първата ни ракета нееднократно е показвал, че може да се преобрази за оптимално къс интервал от време. Жребият пък опълчи Гришо на Иржи Лехечка, с който се срещнаха по-рано през годината на старта на Аустрелиън Оупън, когато най-хубавият ни тенисист излезе като победител след триумф в четири сета. Днес той ще опита да удвои преднината си в директните им дуели, а дано с вас да поразсъждаваме по какъв метод би могло това да стане факт.

Какво можем да чакаме от Иржи Лехечка?

Чехът е единствено на 20 години, играе с дясната ръка и е висок 185 сантиметра. Младокът се намира под номер 77 в международната класация, което е с 18 позиции под рекордното му класиране до момента в кариерата. Лехечка произлиза от напълно спортно семейство, защото майка му е някогашна лекоатлетка, до момента в който татко му се е занимавал професионално с плуване. Самият чех споделя по какъв начин до известна степен е било предопределено да бъде състезател и изрично се отнася съществено към процеса на работа, тъй като си сътрудничи интензивно със състезателен психолог и споделя, че все по-добре управлява своите страсти и се усеща извънредно спокоен.

Иржи занапред навлиза в Тура и през предишния сезон за пръв път имаше опция да играе непрекъснато при мъжете. Талантът му обаче незабавно излезе нескрито и той се поздрави с цели три трофеи от сериите " Фючърс ", както и още две на равнище Чаланджър. Бързият пробив на Лехечка не е изненада за никого, вземайки под внимание неговата отлична кариера в юношеския тенис, през която доближи до 11-ото място и се поздрави с успех в двойковия шампионат на Уимбълдън.



20-годишният играч припомня съществено с физиката и игровия си жанр на френския левичар Уго Юмбер. Това се показва в нападателната настройка на корта, честите излизания към мрежата и най-много плоското осъществяване на ударите. Младокът се стреми да взема топката рано след отскока, което го прави доста рисков в атакуващ проект и е кадърен да нанася завършващи удари и от двете страни, а сервисът му не е по никакъв начин безопасен.

Дързостта в дейностите на Лехечка не е по никакъв начин изненадваща предвид на неговата възраст и чехът несъмнено няма да има какво да губи, единствено че той постоянно е кадърен да влезе в дълга серия от неточности и просто няма авариен проект за деяние. Въпросната липса на неизменност постоянно се оказва пагубна за него, само че пред него занапред има време, с цел да усъвършенства меко казано странния си избор на удари в дадени обстановки.

Как би могъл да противодейства Григор Димитров?

Григор безспорно разполага с надалеч по-богат механически боеприпас и разнообразни варианти пред себе си, в случай че нещата не сработят в началото добре за него. Димитров е кадърен да връща назад в игра голям брой топки, които нормалните противници на Лехечка едва ли биха могли да отразят. Хасковлията просто би трябвало да се стреми към това да всява съмнение у противника, и грешките на квалификанта неизбежно ще дойдат.

Родният ни представител ще има комфорта да не би трябвало да вкарва началните си удари с оптималната скорост, тъй като съперникът му посреща надалеч зад главната линия и нашият съотечественик би трябвало да е подготвен за нападателно продължение с първия удар след сервиса. Това допуска Гришо да заема позиция във вътрешността в рамките на корта, с която да може да реализира бърза композиция, и излизанията към мрежата наподобяват като една отлична алтернатива пред някогашния полуфиналист в Мелбърн.

 32-рият в света е задължен да се възползва от прекомерната припряност в метода на новобранеца и продължителните замени биха били напълно в интерес на Григор, до момента в който чехът последователно загуби своето самообладание и последва негов опит да завърши нещата с нископроцентен удар за триумф. Същевременно умората няма по какъв начин да не окаже въздействие на международния номер 77, отчитайки предходните му три дуела до този стадий и физиката на Димитров ще бъде голямо оръжие за него, тъй че той умерено би могъл да трансформира мача в същинска борба на безсилие, в която се чака да има съществено предимство.



Очаквания и коефициенти:

Макар Григор да е надалеч от оптималната си форма, то конкуренцията в Стокхолма е една от обичаните му в Тура и неслучайно е някогашен първенец в нея. Закритите твърди кортове пасват чудесно на хасковлията, който умерено може да твори, абстрахиррайки се от всевъзможен тип въшни фактори, а и самата класа на първата ни ракета е несъмнено по-висока, тъй че чака сполучливо начало за шестия подложен в шведската столица.

 Букмейкърите са на безусловно същото мнение и оферират ставка от едвам 1.28 за хасковлията, а Лехечка наподобява изцяло жертван съгласно предварителните прогнози, съдейки по коефициента му от 3.75, въпреки че сходни предвиждания постоянно са били опровергавани, като за нас остава вярата, че този път фактически ще се осъществен. Двубоя по традиция пък ще може да наблюдавате на нормалните линкове в Tennis.bg!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР